13 May 2016

BIO PLANÈTE Takes You to the Philippines – Macedonian Version


10 години од постоење на Биопланете маслото од кокос

Во 2016 година имаме причина за славење: помината е цела декада од постоење на ладно цеденото масло од кокос на Биопланете.Па затоа ова е вистинско време да се потсетиме на почетокот и создавањето на овој егзотичен производ.

Како една од првите фабрики за производтсво на органски масла, Биопланете успеа да го пласира маслото од кокос на германскиот пазар уште во 2006 година. Во тоа време на почетокот беше тренд но подоцна станува дел од секојдневната употреба. Џудит Муг, сопственик на Mуг фабриката за масла беше сигурна во успехот на овој производ, што подоцна и се докажало дека била потполно во право До денес природното масло од кокос на БИОПланете може да се најде во скоро секоја специјализирана продавница во Германија,и во специјализираните продавници во Македонија. А во меѓувреме тешко може да се замисли и полица без БИОПЛАНЕТЕ маслото од кокос.

Тајната на успехот се должи на исклучителниот, постојан квалитет на кокосовото масло на Биопланете. Добиен по пат на цедење на свежиот органски кокос од Филипините-подразбира по механички пат -без подложување на хемиска подготовка. Се добива масло кое не е рафинирано, не е белено, без хемикалии или хидрогенизирано.Деликатесниот мирис на свеж кокос и посебната арома се потврдува при секоја следна сензорна анализа.Неговата природно бела до транспарентна боја и постепено стопувачката конзистенција се додатни докази за неговиот супериорен квалитет. Фабриката за производство ја осигурува оваа супериорност преку повеќе слојниот систем за внатрешни и независни мерки за контрола на квалитетот.

Покрај тоа, БИОПЛАНЕТЕ како прв производител на маслото од кокос, започна со пакување и продажба со употреба ладниот вакум во 2014, со цел да обезбеди подолг рок на употреба.Хартиениот печат и полп-звукот при првото отварање на теглата гарантираат дека кокосовото масло ја напуштило нашата фабрика во совршена форма.

Долготрајни партнерства при еднакви услови.

Консистентоста на квалитетот на кокосовото масло се должи на долгогодишната соработка која се базира на чесност и доверба.Околу 600 мали производители на Филипините одгледуваат кокосови палми со врвен органски квалитет.Ние соработуваме со малите производители под еднакви услови, верувајќи во нивните изработки и искуство.Притоа нашата намера е да ја подржиме нивната независност:вели Џудит Муг чија втора дејност е органското земјоделство. Таа исто така додава дека кога во 2014 кокосовите плантажи биле уништени од тајфун морале да се изборат со слабата достава на кокос.Сепак продолжувањето на соработката ни беше многу важна:додава таа. Целта на блиските партнерства е да се подржи често слабата локална структура на малите производители и нивниот развој . Покрај другото за подобрување на условите за работа и поразумни примања.Малите производители можат повеќе да заработат, за органските одгледувани кокоси ,отколку за конвенционалните.

За годишнината, БИОПЛАНЕТЕ ги посети Филипините.

Идејата на овој француски- бизнис ја виде во тоа да им овозможи на самите потрошувачи една посета на Филипините преку филм со што самиот гледач може да го доживее искуството на самиот процес и тоа како се одгледува органскиот кокос, собира и пребработува во масло од кокос, една слика –импресија за животот на локалното население и работните услови.БИОкулт е првиот центар за здрава и органска храна во Македонија. Оваа година го прославивме својот 5 ти роденден, и го отворивме својот 5 ти маркет.Нашата цел е да се создадеме партнерски односи на доверба, интегритет, задоволството на клиентите и лојалност. Да обезбедиме најширок избор на природни, органски, здрави и специјализирани прехранбени производи со највисок квалитет. конкурентни цени и одлична снабденост во маркетите.

Достапно преку

SNEISIS Ул,,Кеј 13 ти Ноември .бр ГТЦ, локал 10 де.е 2-2/2, 1000 Скопје
e-mail: organic@sneisis.com
www.sneisis.com- The German newspaper Lebensmittel Zeitung names BIO PLANÈTE one of the top brands of 2016
- BIO PLANÈTE Takes You to the Philippines – Macedonian Version
- BIO PLANÈTE Coconut Fat Mild 1 Liter Jar Is Now Available
- Happy Birthday!
- BIO PLANÈTE Takes You to the Philippines – Polish Version
- BIO PLANÈTE takes you to the Philippines in its new video
- New Vitality Oils Chia, Sacha Inchi & Black Cumin
- BIO PLANÈTE takes you behind the scenes of Fair Trade
- Huilerie Moog introduces its new BIO PLANÈTE logo
- BIO PLANÈTE Fraîcheur Olive Oil 2014
- A statement regarding potential delivery problems of BIO PLANÈTE Coconut Oil
- Moog Oil Mill celebrates its Anniversary
- BIO PLANÈTE Crowned with “Organic Trademark of 2014”
- Our New Manufactory Atelier in Saxony’s Cradle!
- All New & Brilliant Design for Our Classic Olive Oils
- Olive Oil for Cooking & Frying
- Our new enhanced flaxseed oil virgin
- BIO PLANÈTE adds color to the oil shelf!
- Now official Fair Trade certified- our Apricot Kernel Oil from Turkey
- NEW: Apricot Kernel Oil & O’range
- Organic Camelina Oil
- Olive Oil Cuvée Limitée « Vallée des Baux-de-Provence »
- Bio Planète is Organic Brand-of-the-Year 2012
- Ölmühle Moog has extended its gourmet oil assortment by poppy seed and macadamia nut oil
- Our latest addition: Avocado oil
- Grande Finesse gift box edition 2010
- GREAT TASTE AWARD GOLD* for Bio Planète
peanut oil and rapeseed oil

- Organic & Fair
- Mixed Double for Pure Delight
- 2009: Bio Planète is Going to Celebrate ’ Join Us!
- Bio Planète Sunflower Oil ’ Winner of DLG Award 2009 (Organic Edible Oil)Legal notice

BIO PLANETE - F.J. MOOG SAS - Route de Limoux 11150 Bram (F) - T +33 (0)4 68 76 70 60 - F +33 (0)4 68 76 70 69 - info@bioplanete.com